Site Loader
rullakiekko

Kesä on usein talvilajeissa latautumisen ja harjoittelun aikaa sillä ns. off-seasonilla hankittu fyysinen kunto jaksaa yleensä kantaa läpi talven rankan harjoitus- sekä pelirumban. Rullakiekkoilijalla kausi kuitenkin alkaa perinteisestä kiekkoilusta poiketen keväällä, kun jääkiekkokausi on taputeltu. Silti tai ehkäpä juuri siksi rullakiekkoilijan on kesälläkin erityisen tärkeätä pitää huolta omasta fyysisestä kunnostaan sillä edes pääsarjatasolla Suomessa ei vielä kovin ammattimaista valmennusta lajin parista löydy. Vaikka yksittäisiä osaajia lajista löytyykin, ei organisaatioilla ole esimerkiksi jääkiekon tavoin palkata omia fysiikkavalmentajia. Tällöin vastuu siirtyy suoraan urheilijalle itselleen jonka vastuulla on kunnon sekä harjoittelurytmin ylläpitäminen kisakauden ollessa tauolla.

Rullakiekkoilijan kesätreenit koostuvat yleensä kahdesta eri osa-alueesta: Fyysisestä, sekä teknisestä vahvuudesta. Molempien kehittäminen yhtäaikaisesti on äärettömän tärkeää. Seuraa alta löytyviä ohjeita ja voit olla varma siitä, että seuraavana kautena olet taitavampi sekä fyysisesti vahvempi pelaaja.

Fyysinen kunto

Fyysinen kunto on siinä mielessä helppo konsepti, että sitä pystyy lähes kuka tahansa perusterve ihminen kehittämään. Mikäli sinulla ei ole urheilua estäviä sairauksia, tai vammoja, pystyt parantamaan fysiikkaasi. Rullakiekkoilijalle oleellista on ala- ja keskivartalon lihakset sekä tietysti korkeilla sykealueilla tapahtuvat lyhyet sprintit ja pyrähdykset. Nyt kun nämä on tiedossa, pitäisi lähteä kehittämään näiden osa-alueiden ympärille tasokasta harjoittelua.

Yksi parhaimmista tavoista treenata fyysistä kuntoa kun puhutaan rullakiekkoilijoista on tietysti rullasuksilla, tai rullaluistimilla tapahtuva urheileminen. Ota rohkeasti sauvat kantoon ja lähde lähimmälle asfalttipäällysteiselle baanalle treenaamaan. Kannattaa ainakin kolmesti viikossa vetää n. 60min pituinen lenkki jossa suurin osa suorituksesta tapahtuu n. 65% maksimisykkeen tasoilla. Tällä tavoin pidät peruskuntosi yllä ja nostat sitä asteittain kohti parempaan, väsyttämättä itseäsi kuitenkaan liikaa. Mikäli vedät itsesi piippuun liian rajusti liian usein, saattaa se syödä henkistä kapasiteettiasi lähteä pitää samanlaista rääkkiä yllä koko kauden. Muista myös levätä.

Tekninen osaaminen

Tekninen osaaminen on usein aliarvostettua, varsinkin harjoittelun merkeissä. Moni lopettaa tekniikan harjoittelemisen siinä kohtaa, kun ns. oma huipputaso on saavutettu. Tämä on siitä ristiriitainen asia, että tekniikassa tapahtuvaa kehitystä on hyvin vaikea paljaalla silmällä analysoida. Toki usein pelaajan tehtailemat pisteet ovat merkki parantuneesta tekniikasta ja suorittamisesta, mutta kyseessä saattaa olla monta muutakin tekijää. Joukkue, joukkuekaverit, vastustajat, tuuri, fyysisen kunnon nouseminen, jne.

Tekniikan treenaamista ei kuitenkaan kannata jättää pois pelkästään sen takia, ettei siitä nähtäviä tuloksia ole välittömästi mitattavissa. Sinun pitää ainoastaan luottaa siihen, että edistystä tapahtuu.

Yksi parhaimpia kesätreenejä rullakiekkoilijalle on tietysti klassinen “maali ja vaneri” -harjoitus. Osta siis kunnon maalikehikko, pala vaneria sekä muutama sata kiekkoa. Ammu nämä kiekot vähintään kerran päivässä kohti maalia ja huomaat seuraavan kauden alussa kuinka vaivattomasti esimerkiksi rannelaukauksesi lähtee! Muista treenata lämäreitä, rystyä, rannaria, sekä jopa yhdellä kädellä kikkailua. Yhdellä kädellä mailan ja kiekon hallitseminen paitsi kasvattaa kädestäsi löytyviä lihaksia, se vahvistaa keskivartaloasi ja parantaa sen hallintaa.

Rullakiekko osana vedonlyöntiä

Toistaiseksi rullakiekko on kohtalaisen marginaalilaji, varsinkin Suomen mittapuulla. Tämä tarkoittaa myös sitä, että rullakiekkoon sijoittuva vedonlyönti on vielä kovin huteralla pohjalla. Vetoa välittävät yritykset eivät yksinkertaisesti uskalla tarjota kohteita lajista joista heillä ei juurikaan ennakkotietoa ole.

Mikäli tällainen päivä kuitenkin joskus tulee, kannattaa olla kärppänä paikalla sillä tarjolla saattaa olla rutkasti ilmaa pelattavissa kertoimissa. Voit esimerkiksi www.kasinokavalkadi.com sivuston kautta käydä väijymässä, minkälaisia talletusbonuksia olisi tarjolla jotta pääset välittömästi lyömään vetoa hieman isommalla pelikassalla, mikäli rullakiekko onnistuu vakiinnuttamaan paikkansa vedonvälittäjien listoilla.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *